Wikipedia feston 15 vjetorin

Wikipedia sot pyet, “Çfarë është Wikipedia për ju?” përgjigje vijnë nga e gjithë bota.

Indiani Sharvil pergjigjet me një fjali duke e krahasuar me një “Plak të vjetër që din gjithçka”. Enciklopedia e lirë është krijuar më 15 Janar 2001 ,e krijuar nga Jimmi Wales dhe Larry Sanger.Një enciklopedi e tillë mund të kushtonte miliona euro dhe nuk do të kishim mundësi ta mbanim me vete .Sot projektin e ka mbështetur dhe mbajtur Wikimedia Foundation pa pasur interes të ardhurash.Shumica prej nesh e din që wikipedia pasurohet përditë me të dhëna nga vullnetarë,dhe është e mundësuar në 280 gjuhë të huaja .Çdo artikull është shkruar me liçenyën Commons CC BY-SA dhe mund të rikopjohet po me parimin e kësaj licence.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...

Comments are closed.